Tweede competitieronde seizoen 2014/2015

Vandaag start de tweede competitieronde van het seizoen 2014/2015. Zoals al in een eerder bericht aangegeven is er een nieuw team bijgekomen en is als gevolg daar van de tweede klasse uitgebreid naar 9 teams.

In de eerste, tweede en vierde klasse wordt deze speelronde door 9 teams in 9 speelronden een halve competitie afgewerkt. Na afloop van deze halve competitie degraderen de nummer 8 en 9 van de eerste en tweede klasse en promoveren de nummers 1 en 2 van de tweede en vierde klasse.

Ook in de derde klasse wordt een halve competitie afgewerkt. Echter, door 8 teams in 7 speelronden. Na afloop van de halve competitie wordt de klasse opgesplitst in 2 subklassen. Per subklasse wordt vervolgens een playoff gespeeld. Deze playoff bestaat er uit dat ieder team nog 2 wedstrijden speelt:  1 en 2 tegen 3 en 4, 5 en 6 tegen 7 en 8. De in de halve competitie behaalde punten vervallen. Ieder team krijgt echter playoff startpunten, gebaseerd op de eindstand van de halve competitie.

Na afloop van de playoff promoveren de eerste 2 teams van de bovenste subklasse(1-4) naar de tweede klasse en degraderen de laatste 2 teams van de onderste subklasse (5-8) naar de vierde klasse.

De playoff startpunten worden als volgt bepaald:

Nr 1/5: 4 punten

Nr 2/6: 3 punten

Nr 3/7: 2punten

Nr 4/8: 1 punt

Gepost in: